schoenzaandam

Alles voor het uitzoeken van schoenen

schoenzaandam
Tips

Zonder blaren je nieuwe schoenen in

Je stapt blij de winkel uit, ietwat ongemakkelijk lopend door de grote tas met schoenendoos die de hele terugweg tegen je bovenbeen stuitert. Thuis aangekomen open je de doos en weet je: al mijn andere schoenen zijn niet meer wat ze geweest zijn en draag je het liefst een flinke poos niet. En daar schuilt natuurlijk een gevaar: draag je je nieuwe schoeisel meteen de volgende dag naar je werk, dan is de kans groot dat je gedurende dag steeds krampachtiger begint te lopen. Blaren op je hak, blaren op je teen…

Hoe voorkomen je dat je gelijk drie dagen scheef loopt en de ene na de andere blarenpleister verbruikt? We verzamelden de beste tips om je nieuwe schoenen in te lopen.

Draag je schoenen een week als sloffen
Wacht nog even met de wereld verbluffen met je stijl, dat kan ook best volgende week. Draag je schoenen het liefst een week op de momenten dat je thuis bent. Kom je thuis van werk, gooi je oude schoenen in de hoek, en stap gelijk in je nieuwe schoenen. Zo zorg je ervoor dat de schoen zich al een beetje naar je voet kan vormen, zonder dat je er gelijk 8 uur aan vast zit. Begin je gedurende de avond last te krijgen? Dan verruil je ze dan voor je echte sloffen.

Draag dikke sokken
Zeker bij leren schoenen geldt: hoe meer lagen er tussen, hoe minder wrijving op je voet, en dus minder kans op blaren. In de winter is dit natuurlijk geen straf: misschien draag je dan altijd al het liefst zo dik mogelijke geitenwollensokken. In de zomer ligt dat anders en is het misschien ook minder modieus om met oma’s favoriete sokken rond te lopen. Probeer dan eens twee lagen over elkaar heen. Kleine enkelsokjes passen prima onder een ‘gewone’ langere sok bijvoorbeeld.

Gebruik preventief blarenpleisters
Onder het mom van ‘voorkomen is beter dan genezen’: plak gelijk al een blarenpleister op gevoelige punten. Wat een gevoelig punt is, is voor iedereen verschillend, maar de meest voorkomende is natuurlijk je hak. Een blarenpleister zorgt ervoor dat je huid niet kan wrijven tegen de schoen, en dus zul je dan ook helemaal geen pijn ervaren. Ideaal dus als je toch per se de hele dag op je schoenen wilt lopen, maar ook graag het einde van de dag in een goede stemming haalt.

Hopelijk ervaar je met deze tips minder hinder bij het inlopen van je nieuwe schoen. Sla je al deze tips liever in de wind? Tja, dan zul je waarschijnlijk toch echt op de blaren moeten zitten lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *