schoenzaandam

Alles voor het uitzoeken van schoenen

schoenzaandam
Tips

Schoenen oprekken

Heb jij net een nieuw paar schoenen gescoord maar zitten ze toch een beetje krap als je ze thuis aantrekt? Dat is natuurlijk balen…maar wat kun je dan nog doen? Jij wilt natuurlijk dat je nieuwe paar schoenen lekker zitten en niet dat je na een paar uur pijnlijke voeten hebt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om knellende schoenen wat groter te maken. Hier onder hebben wij een aantal van deze tips voor jou op een rijtje gezet.

Schoenen laten oprekken bij de schoenmaker

Is de schoenmaat goed, maar zijn de schoenen net iets te krap? Dan is het mogelijk om de schoen wat op te laten rekken. De meeste schoenmakers hebben hier een speciaal apparaat voor waarmee de schoen wat opgerekt kan worden. Hiermee wordt de schoen wat ruimer waardoor deze prettiger om de voet zit. Deze optie is tevens het veiligst aangezien dit uitgevoerd wordt door iemand die al jarenlang ervaring heeft. De kosten van het oprekken ligt meestal rond de tien euro en is dus zeker aan te raden als je voor zekerheid wilt gaan.

Schoenen inlopen met natte watjes

Mocht je toch zelf je schoenen willen oprekken dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van natte wattenschijfjes. Deze schijfjes zorgen er namelijk voor dat de schoenen naar jouw voeten gaan zitten. Maar hoe werkt dit dan precies? Allereerst maak je de watjes nat, vervolgens stop je de natte watjes op de plek waar de schoen knelt. Nu is het aan jouw om de schoen te dragen zoals je dat normaal ook zou doen. Dit is geen heel fijn klusje, aangezien jij in een iet wat natte schoen zal moeten rondlopen. De watjes zullen echter wel hun werk doen! Een te krappe schoen kun jij op deze manier dus oprekken bij tenen of hielen.

Schoenen oprekken met ijs

Hebben de natte watjes niet het gewenste resultaat gehad? Dan is er nog een methode om jouw schoenen wat op te rekken, dit klinkt wellicht een beetje raar maar de volgende methode houdt in dat de schoen in de vriezer geplaatst zal worden. Deze methoden werkt als volgt: vul eerst een afsluitbare plastic zak met water. Plaats deze zak vervolgens in jouw schoenen, hierna plaatst je de schoenen in de diepvries. De kou zal er voor gaan zorgen dat het water bevriest en dus uitzet, na een uur of twee zijn de schoenen een klein stukje opgerekt.

Leren schoenen oprekken met natte kranten

Voor leren schoenen zijn er nog meer opties die je kunt proberen om jouw schoenen wat op te rekken. Heb jij bijvoorbeeld een paar nette leren schoenen gekocht voor onder een pak maar zitten ze net te strak? Gebruik dan deze tip om ze wat op te rekken met kranten. Pak een paar oude kranten en maak deze licht vochtig met wat water. Maar van deze kranten vervolgens een paar kleine proppen. Vul je leren schoenen met de vochtige proppen. Na een aantal dagen zullen de kranten helemaal opgedroogd zijn. De leren schoenen zijn nu ongeveer een halve schoenmaat groter geworden.

Pas wel op met natte kranten. Teveel water kan er namelijk voor zorgen dat de binnenzool beschadigd raakt. Dit kan er voor zorgen dat de opgerekte schoenen gaan vervormen, dit wil je natuurlijk voorkomen! Daarnaast kan de inkt die op de krant gedrukt zit afgeven aan de binnenkant van de schoen, houd hier dus altijd rekening mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *