schoenzaandam

Alles voor het uitzoeken van schoenen

schoenzaandam
Tips

Het uitzoeken van de juiste schoenen

Het uitzoeken van de juiste schoenen is zeer belangrijk voor het comfort en voorkomen van blessures. Veel mensen dragen de verkeerde maat schoenen. Dit komt doordat het aantal maten van schoenen drastisch verkleind is. Vroeger kwamen alle schoenen standaard in breedtematen. Dit is afgeschaft omdat dit een enorme kostenpost was. Hierdoor zijn er veel mensen die nu de verkeerde maat schoenen dragen. Het dragen van de verkeerde maat schoenen kan zorgen voor verschillende problemen. Denk hierbij aan rugklachten, klachten aan knieƫn en klachten bij de heupen. Het dragen van de goede maat schoenen voorkomt dit. Hoe zorg je nu dat je de juiste schoenen koopt? Dat leggen we je uit in deze blog.

De maat van je schoenen

Zoals gezegd waren er vroeger veel meer maatvoeringen in schoenen. Je had namelijk lengtematen en breedtematen. Tegenwoordig zie je bijna alleen nog maar schoenen met lengtematen. Dit komt doordat er steeds meer nieuwe modellen schoenen worden gemaakt. Hierdoor is de verkoop van losse schoenen in alle breedte en lengtematen onmogelijk geworden. De markt is hier simpelweg te versnipperd voor.

Dat terwijl breedtematen wel van groot belang zijn. De breedtemaat van een schoen bepaalt namelijk net zo goed de ondersteuning als de lengtemaat. Wanneer je dus echt goede schoenen wilt hebben, is het van groot belang dat je ook de breedtematen van schoenen kent.

Hoe bepaal je de breedtemaat van je voeten

De breedtemaat van je voeten kun je heel gemakkelijk zelf bepalen. Dit doe je door een centimeter over de bal van je voet te plaatsen. Dit is het breedste deel van je voet. Het aantal centimeters wat je daar afleest is de breedtemaat van je voet. Een gemiddelde voet is ongeveer 30cm breed. Zit je hier ver boven, dan heb je een grote breedtemaat nodig. Zit je hier onder? Dan heb je een enge/smalle breedtemaat nodig. Simpel zat.

Ook de hoogte van je wreef is van belang.

Deze bepaalt namelijk ook hoe gemakkelijk je in een schoen kunt stappen. Wil je geen last van blaren? Dan heb je een schoen nodig die goed om je voet sluit. Een schoen met een hoge wreef kan hierbij helpen. Een andere manier is om te kijken naar schoenen met elastiek. Deze rekken voldoende mee om je voet goed te ondersteunen. Nadeel aan dit soort schoenen is dat het elastiek kan uitrekken waardoor de schoenen niet meer goed sluiten.

Succes

Veel succes met het uitzoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *