schoenzaandam

Alles voor het uitzoeken van schoenen

schoenzaandam
Tips

Het bepalen van de juiste maat schoenen

Het dragen van schoenen die goed passen voorkomt klachten en zorgt ervoor dat je langere afstanden kunt lopen zonder dat je last krijgt van blaren. Toch loopt een groot deel van de Nederlanders op slecht passende schoenen. De schoenen knellen aan de voorkant hebben teveel ruimte aan de achterkant. In beide gevallen kan dit zorgen voor blaren of zelfs gewrichtsklachten. Goed zittende schoenen zijn van belang om lekker en fijn door het leven te gaan. De grote vraag is echter, hoe zorg je er nu voor dat je schoenen goed passen? In andere woorden, hoe bepaal je de juiste maat van je schoenen.

De duimtruc

De truc die we allemaal van onze moeder hebben geleerd is de duimtruc. Hierbij doe je de schoen aan en duw je de hiel helemaal tegen de achterzijde van de schoen aan. Vervolgens leg je de duim op de neus van de schoen. Hierdoor check je hoeveel ruimte je aan de voorkant van de schoen over hebt. Heb je meer dan een duim over? Dan zijn de schoenen te groot.

De duimtruc andersom

Je kunt de duimtruc ook andersom doen. Hierbij gaat het minder om de juiste maat van de schoenen. Hierbij bepaal je namelijk of de schoen goed sluit aan de bovenkant. Enkels zijn er namelijk ook in allerlei grote. Sommige mensen hebben dikke enkels en andere hebben dunne enkels. Je wilt dat je schoenen ook goed sluiten bij je enkels. Strik voor deze truc je schoenen strak. Duw vervolgens je voet naar voren terwijl je de schoen stevig tegen de vloer drukt. Kun je gemakkelijk je duim in de schacht van je schoen drukken? Dan zijn de schoenen te ruim aan de voorkant.

Door een stap te zetten

Schoenen moeten mooi en soepel afwikkelen. Te grote schoenen doen dit niet goed. Deze zullen aan de neus teveel buigen en uiteindelijk kan de schoen hier zelfs door scheuren. Een goed passende schoen zal zich mooi afwikkelen zonder dat er hierbij een knik vormt wanneer je een stap zet. Even lopen met de schoenen aan is dus een goede manier om te testen of de schoenen goed passen.

Een andere manier om door lopen de juiste maat te bepalen is door te testen of je niet aan de achterkant uit de schoen glipt. Een te grote schoen zit niet strak genoeg om je voeten heen waardoor deze niet helemaal sluit. Vaak wrijf je hierdoor tegen de achterkant van de schoen aan bij het lopen. Dit kan blaren veroorzaken.

Succes

Succes met het uitzoeken van je nieuwe schoenen. Ik hoop dat deze blog je heeft geholpen met het bepalen van de ideale schoenmaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *