schoenzaandam

Alles voor het uitzoeken van schoenen

schoenzaandam
Tips

Alles over het poetsen van je schoenen

Schoenen worden al sinds jaar en dag gepoetst. Soms omdat ze er gewoon mooi van gaan glimmen als ze vies zijn geworden. In goed leer kun je zelfs kleine beschadigingen weghalen door je schoenen te poetsen. Goede schoenpoets kan worden doen voor je schoenen en hoe ze eruit zien. Maar het poetsen van schoenen heeft meer voordelen dan alleen het mooier maken van het leer. 

Houdt het leer soepel

Hoewel leer een enorm stug en stevig product is, kan het alsnog wel kapot. Goed onderhoud kan ervoor zorgen dat leer een stuk langer meegaat. Een van de manieren om leer langer mooi te houden is door het soepel te houden. Dit kun je bereiken met schoenenpoets. Zorg ervoor dat je tijdens het poetsen de poets er goed in wrijft. Door het door te laten dringen in de diepste vezels van het leer zal de poets de schoenen zeer goed onderhouden. Je zult direct verschil merken wanneer je jouw schoenen gedurende langere tijd goed onderhoudt.

Je bent er zuiniger op

Misschien een beetje een psychologisch effect, maar op nette schoenen ben je langer zuinig. Daarom is het altijd een goed idee om je schoenen netjes te houden. Want als je zuiniger bent op je schoenen zullen deze ook langer meegaan. Het goed onderhouden en poetsen van je schoenen zorgt er dus indirect voor dat je langer met je schoenen kunt doen.

Welke schoenen moet je poetsen?

Niet iedere schoen hoef je te poetsen. Synthetische schoenen hoef je natuurlijk niet te poetsen. Dit geldt alleen voor leren schoenen. In principe kun je verder iedere schoen regelmatig van schoenpoets voorzien. 

Hoe schoenen poetsen? 

Voordat je schoenen gaat poetsen is het allereerst van belang dat de schoen droog is. Doe dit nooit bij een verwarming. Dit droogt het leer uit en kan zorgen voor barsten. Het gebruik van een oude krant of doel is prima. 

Stap 1: schoenen schoonmaken

Begin met het schoonmaken van de schoen. Doe dit ook voor de stiknaden. Gebruik hiervoor een oude tandenborstel. Verwijder de veters zodat deze niet vies worden van de schoenpoets en zodat je goed overal bijkunt.

Stap 2: schoenen poetsen

Pak vervolgens een hoeveelheid schoenpoets waarvan je denkt dat het te weinig is. De schoenpoets moet diep in de vezels van het leer trekken. Gebruik je teveel schoenpoets? Dan is de kans groot dat deze er vooral bovenop blijft liggen. Het resultaat is dat je er vooral smerige schoenen aan overhoudt. Je kunt hiervoor een dure schoenpoets borstel gebruiken of een oud t-shirt.

Stap 3: drogen

Laat je schoenen vervolgens goed drogen. Doe dit niet bij een verwarming. Hiervan kunnen je schoenen barsten.

Stap 4: shinen

De laatste stap is door met een schoon oud t-shirt over de schoenen te wrijven. In deze stap breng je glans aan op de schoen. Hierdoor worden ze mooier dan toen je ze uit de winkel haalde.

Wil jij je schoenen in de winter ook langer schoon houden en bovendien waterafstotend? Zorg dan dat je je leren schoenen regelmatig in sprayt met waterafstotende spray. Hierdoor hecht vuil en vocht zich minder goed aan de schoenen.

Succes!

Ik wens je veel succes met het poetsen van je schoenen. Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kun je deze gerust achter laten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *